Gronland – FHB&U

GRØNLAND

En hilsen fra Rebekka i Nuuk

Om projektet

Rebekka, som var barselsvikar hos FHB&U i perioden april 2019-2020, er blevet ansat i en projektstilling som børne- & ungdomsmedarbejder i Frelsens Hærs korps i Grønland frem til sommeren 2021.

En hilsen fra Nuuk

Så er jeg landet i Nuuk og de første to uger er allerede gået. De næste 10 måneder skal jeg arbejde i Frelsens Hæri i Nuuk som børne- og ungdomsmedarbejder og jeg glæder mig til at komme i gang. Det er første gang jeg er i Grønland, og jeg har derfor været i ude og opleve en masse. Vejret har været rigtig godt, hvilket har givet anledning til en tur på Lille Malene og Store Malene, som er de to bjerge, der omgiver Nuuk. Deroppe er udsigten helt fantastisk.
Der er ikke særlig meget vej i Nuuk, så hvis man vil på ’roadtrip’, skal det foregå til fods eller i båd. Jeg har været så heldig at være ude og sejle rundt i fjorden, hvor jeg også fangede torsk og rødfisk. Jeg har også prøvet at ro i Kajak (grønlandsk Qajaq), som er ret populært heroppe. Vandet er ret koldt, så det er med at holde balancen.
I denne uge startede korpset op med Gudstjeneste og tre dage om ugen har vi Williams Café. Her kan alle komme forbi og få morgenmad, frokost og alt den kaffe de kan drikke. Der synges en masse sange på Grønlandsk, og der en hyggelig cafestemning dagen igennem.
Jeg håber virkelig på, at det er muligt at skabe noget meningsfuldt arbejde med børn og unge heroppe. Nuuk er en dejlig by, her bor nogle rigtig søde mennesker, og korpset er et dejligt sted og være.
Jeg øver mig hver dag på mit grønlandske og vil derfor slutte af med Takuss (vi ses) og Tusass (vi snakkes).
Kærlig hilsen
Rebekka

Fotos fra Nuuk

IMG_1082
IMG_1094
IMG_1102
IMG_1066
IMG_1097
IMG_1044
IMG_1068
IMG_1058